انواع تاورکرین و جرثقیلهای برجی
جرثقیلهای برجی یا تاورکرینها در واقع سازههایی هستند که اغلب در کنار ساختمانهای در حال ساخت و ساز و یا سایر پروژههای عمرانی قرار گرفته میشود که شامل یک بازو، یک پایه و یا برج، وزنه برای حفظ کردن تعادل، اتاقک فرمان، کابل، قرقره، قلاب و … میباشد.
تاورکرینها نوع مدرن و جدیدی از جرثقیلها هستند که به شکل ترازو ساخته میشوند. در اوقاتی که این نوع جرثقیلها را بر روی زمین نصب میکنند، بهترین ترکیبات از نظر ظرفیت بلند کردن اجسام و ارتفاع بدست میآید. بیشترین کاربرد تاورکرینها در مورد ساخت و ساز ساختمانهای بلند است.
برای ثابت نصب کردن این نوع جرثقیلها لازم است پایه تثبیت و یا انکر مخصوص به خود را در بتونها جای دهند و قطعات تاورکرینها بر روی آنها گذاشته و گنجانده شود.
این نوع جرثقیل در ظرفیتهای 2، 3، 5، 6، 10، 12، 16، 20، 24، 32، 48، 50، 64 و حتی در ظرفیت 240 تن هم میباشند.
معروف ترین برندهای این دستگاه، LIEBHERR و POTAIN میباشند که در ایران POTAIN معروف تر میباشد و تهیه کردن لوازم و قطعات یدکی آن آسان تر است.
اپراتور تاورکرین:
تاورکرینها دارای اپراتورهای مخصوص هستند که هم قابلیت کنترل کردن از راه دور را دارند و هم اینکه اپراتورها میتوانند در کابین بالای دستگاه قرار بگیرند و دستگاه را تحت کنترل خود داشته باشند.
قدرت باربرداری
قدرت باربرداری در این نوع دستگاهها نسبت به ساختار آنها است که این کار توسط الکتروموتور انجام میپذیرد و الکتروموتور به گیربکسها و از گیربکسها به وینچ و یا همان درام متصل است و توسط درام مقدار نیاز سیم بکسل تا ارتفاعهای مورد نیاز دستگاه و رابطی به اسم هوک قلاب به بار متصل میشود.
بعد از راننده و فرمان هدایت کننده، تمام سیستم ها توسط یک سری میکروسوئیچ در حال کنترل کردن است تا دستگاه بار بیشتر از حد مجاز را از روی زمین بلند نکند و ایمنی دستگاه حفظ شود.
قدرت مانور به سمت عقب و یا جلو
این دستگاه بعد از بلند کردن بار از روی زمین قادر به حرکت و مانور به سمت عقب و جلو میباشد و میکروسوئیچهای قطع کن، بار بیشتر از حد مجاز تناژ دستگاه را کنترل میکنند و از جلو رفتن آن خودداری میکنند.
قدرت مانور گردشی
تاورکرینها علاوه بر توانایی بلند کردن و عقب و جلو بردن بارها، توانایی جابجا کردن بار در شعاع 360 درجه و انتقال بارها به نقطه دلخواه را دارد و این کار توسط 1 و یا 2 الکتروموتور و 1 یا 2 گیربکس انجام میشود که برای ایمنی آن، میکروسوئیچهایی تعبیه شده است که در مواقع لزوم از دور زدنهای بیجا جلوگیری میکند.
قدرت حرکت کلی دستگاهها
این دستگاه توانایی حرکت بر روی زمین و انتقال تمام دستگاه از نقطهای به نقطهی دیگر را دارد و این کار میتواند هم با قرار گرفتن بر روی ریل انجام شود و هم توسط زنجیرهایی که مانند زنجیر تانک هستند. تمام حرکات این دستگاهها اغلب توسط الکتروموتورهای برقی و گیربکسهای قوی که دارای ترمزهای قوی هستند صورت میگیرد.
افزایش ارتفاع
تمام مدلهای جرثقیلها بعد از نصب به صورت دقیق و اصولی باید یک سری عملیات حساس بر روی آن انجام شود، مثلا با اضافه شدن سکشنها به دستگاه میتوان ارتفاع آن را کم کرد و با کم شدن سکشنها میتوان ارتفاع آن را کم کرد.
انواع جرثقیلهای برجی
در مجموع تاورکرینها، جرثقیلهای برجی به دو نوع تقسیم بندی میشوند:
- جرثقیلهای برجی خود نصب شونده
- جرثقیلهای برجی کمک نصب شونده
* تاورکرینهای خود نصب شونده:
این نوع تاورکرینها به گونهای طراحی شدهاند که به سرعت و به آسانی حمل و نقل و حتی نصب میشوند که به دو نوع خود کششی و کمک کششی تقسیم میشوند.
* تاورکرینهای کمک نصب شونده:
این نوع ماشین آلات اغلب بزرگتر با ظرفیت بلند کردن جسمهای بزرگتر هستند. آنها توسط قطعههای ارتفاعی مخصوص به خود ارتقاء پیدا میکنند و دارای دو مدل هستند:
_ جرثقیلهای برجی کمک نصب شونده ثلیبی
_ جرثقیلهای کمک نصب شونده بوم خشک
انواع تاورکرین:
- تاورکرینهای ثابت: این نوع تاورکرین ظرفیت حرکتهای مستقل از طریق استفاده از سیستمهای ترجمه را ندارد.
- تاورکرینهای پشتیبانی شده: تاورکرینهایی هستند که گرانش خود را از طریق استفاده کردن از وزنه تعادل و یا سیستمهایی که بالاست که واقع در یک پایه متمرکز میکنند.
- توکار: تاورکرینهایی که گرانش خود را به وسیله اولین قسمت از سازه خود به زمین اتصال میدهند، به طور جاسازی شده نامیده میشوند که با بتنها در یک پایه و یا با وسیلههای مشابه دیگر با استفاده از قسمتهای تعبیه شکل میگیرند.
- تاورکرینهای تلسکوپی: عملکرد این تاورکرینها شامل ارتفاع روی خود، از طریق استفاده کردن از قسمتهایی با اندازههای متفاوت میباشد که یکی بر روی دیگری قرار گرفته است.
- جرثقیلهای برجی بازویی افقی: این نوع تاورکرینها جرثقیلهای غول پیکری هستند که میتوانند عملکردی را در ارتفاع 300 متری انجام دهند و میتوانند برای افزایش پیدا کردن عملکرد خود به یک جرثقیل کمکی اتصال پیدا کنند.
- جرثقیلهای برجی لوفینگ: این مدل جرثقیلها به ویژه در مناطق و یا مکانهای باریک ساختمانی و یا زمانی که مرتبط است جهت جلوگیری از تعامل بین جرثقیلهای متفاوت که در یک ساختمان کار میکنند مورد استفاده قرار میگیرد.
- جرثقیلهای برجی بوم مفصلی: این نوع جرثقیلها اجازه میدهند تا شکل بوم را تغییر بدهند تا آن را با نیاز ساختمانی که قرار است در آن مورد استفاده قرار گیرد، تطبیق دهند. بوم میتواند زاویههایی را ایجاد کند که اغلب عملیاتها را در سازههایی که در غیر این صورت کار کردن با آن دشوار است را آسان میکند.
- جرثقیلهای برجی چرخشی پایه: پیچ این نوع جرثقیل در بخش پایینی سازه آن در نزدیکی پایه آن قرار دارد.
- جرثقیلهای برجی بالا: این نوع جرثقیلهای برجی به طور گسترده مورد استفاده قرار میگیرد و سیستمهای چرخشی در بالای آن قرار گرفته است. همچنین دامنه دسترسی آن به طور قابل توجهی افزایش پیدا میکند.
نصب انواع تاورکرین
این فرآیند دارای پنج مرحله کلی و اصلی است که عبارت است از:
- نصب پایه تاورکرین ( فوندانسیون )
- نصب سکشن اصلی تاورکرین ( افزایش ارتفاع تاورکرین )
- نصب کله قندی و یا گردان تاورکرین ( بالاترین بخش تاورکرین )
- نصب کن فلش و یا بازوی تعادل ( بخش پشتی تاور )
- نصب فلش و یا بازوی عامل ( بخش جلویی تاور )
کاربردهای انواع تاورکرین و جرثقیلهای برجی
- برج سازی
- سد سازی
- سیلو سازی
- پل سازی
- حمل کردن کالا در بنادر
- جابجا کردن و بلند کردن قطعههای سنگین و بزرگ مانند ژنراتورها و قطعات فلزی و بتنی در صنایع
اجزای تشکیل دهنده تاورکرینها
- پایه پد بتن
- بدنه
- موتور
- چرخ دنده انفجار
- پایه متصل
نکتههای مهم در مورد انواع تاورکرین
- نوع بار
- اندازه و شکل بار
- محل بارها و میزان تغییر مکان مورد نظر بارها
- ارتفاع لازم جهت بالا بردن بار
- وزن بار و ملحقات
- فضای کافی جهت عملیات تیر و اتاقک
- شعاع عملهای مجاز با توجه به تاورکرینها و نوع تیر آنها
تیم آرت کرین ارائه دهنده خدمات تاورکرین و آسانسورهای کارگاهی و تهیه و توزیع لوازم جانبی تاورکرین و بالابرهای کارگاهی.
جهت مشاوره و استعلام قیمت با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید.
شماره موبایل: 09124648831
شماره ثابت: 02156490849
WhatsApp واتساپ