تاورکرین

تاور کرین (Tower crane) به معنای چرثقیل برجی است. تاورکرین یک نوع ماشین می‌باشد که اغلب برای بلند کردن وسیله‌های سنگین و جابجایی آن‌ها به فضاهای دیگر استفاده می‌شود. در این دستگاه برای جابجا کردن و بلند کردن از کابل و یا طناب معلق، از یک بازوی محرک استفاده می‌شود. به همین دلیل ماشین‌آلاتی که حرکت‌های افقی و یا عمودی را برای کاربرها فراهم می‌کنند و از کابل‌ها استفاده نمی‌کنند جزو دسته بندی‌های تاورکرین نیستند.

تاورها به علت کارایی بالا و سهولت در جابجا کردن جسم‌ها و وسیله‌ها به صورت عمودی و افقی محبوب شده‌اند. این دستگاه از یک و یا چند ماشین ساده برای به وجود آمدن مزیت‌های مکانیکی استفاده می‌کند. در حالت معمولی در صنعت‌های حمل و نقل برای تخلیه و بارگیری، در صنعت‌های ساخت و ساز برای حرکت دادن مواد و در صنعت‌های تولید برای منتاژ کردن تجهیزات سنگین استفاده می‌شود.

خرید و فروش و اجاره تاورکرین آسانسور کارگاهی

نحوه پیدایش تاورکرین‌ها

ابتدایی ترین تاورکرین شناخته شده توسط یونانی‌های دوره‌ی باستان اختراع شد. این مدل جرثقیل در ساختمان‌های بلند کاربرد دارد. بعد از گذشت مدتی این دستگاه با استفاده از چرخش‌های انسان گسترش و توانایی جابجا کردن اجسام در آن توسعه پیدا کرد. در بندرگاه‌ها برای کمک به ساخت و ساز و بارگیری کشتی‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. اولین جرثقیل‌های برجی از چوب ساخته شده‌اند و بعد از انقلاب صعنتی این جرثقیل‌ها از آهن و فولاد و چدن ساخته‌ شدند.

کاربردهای تاورکرین

این مدل جرثقیل اکثرا بهترین ترکیب از ظرفیت و ارتفاع بالابری را فراهم کرده است و در بسیاری از موارد مورد استفاده قرار می‌گیرد مانند:

  • ساختن سد
  • ساختمان ها و برج‌هایی با ارتفاع‌های زیاد
  • ساخت سیلو
  • حمل بار در گمرک‌ها و بندرها
  • صنعت حمل و نقل
  • تخلیه و بارگیری
  • صنعت ساخت وساز

اجزای تاورکرین

این جرثقیل از سه بخش تشکیل شده است که عبارت است از:

1_ بخش مرکزی که به آن پایه گفته می‌شود.

2_ بخش بازو که وظیفه‌ی حمل و نقل بارها را برعهده دارد.

3_ بخش پشت تاورکرین که بلوک بتنی داخل آن قرار دارد تا وزن جلو و عقب تاورکرین را متعادل کند.

انواع تاورکرین از نظر تکامل ساخت:

  • تاورکرین حمل شونده بر وسیله نقلیه
  • هوایی
  • زمینی
  • تاورکرین خزنده
  • تلسکوپی
  • تاورکرین بندر
  • عرشه‌ای
  • سیلندری
  • محموله‌ای
  • لنگری
  • برجی
  • سقفی
جرثقیل‌های برقی موجود در بازارها در فرم و مدل‌های متفاوتی وجود دارند که هرکدام کاربردهای خاصی دارند، مانند :
  • ابعاد
  • مدل نصب شدن
  • شعاع‌های حرکتی

1_ انواع تاورکرین از نظر ابعاد:

تاورکرین به دو دسته‌‌ی بزرگ و کوچک تقسیم می‌شوند. جرثقیل‌های برقی کوچک درحد جابجا کردن وسایل در داخل تاورکرین‌های غول پیکر و در داخل کارگاه‌ها برای ساختن برج‌های بلند استفاده می‌شود. جرثقیل‌های شناور اغلب برای نجان کشتی‌های غرق شده و ساختن مخازن نفت استفاده می‌شود.

2_ انواع تاورکرین از نظر مدل‌های نصب شدن:

تاور کرین از نظر مدل نصب به دو دسته‌ی کمک نصب شونده و خود نصب شونده تقسیم می‌شوند. در تاورکرین خود نصب شونده، برای راه اندازی و نصب به منبع‌های تغذیه خارجی و جرثقیل زمینی نیاز نیست. ویژگی این جرثقیل این است که امکان حمل و نقل و نصب آن سریع انجام می‌شود. تاور کرین‌های کمک نصب شونده توسط قطعه‌های ارتفاعی مخصوص به خود ارتقا پیدا می‌کنند. ویژگی این تاورکرین ظرفیت بالاتر آنها در جابجا کردن جسم‌های سنگین است. 

3_ انواع تاورکرین از نظر شعاع حرکت:

در این حالت تاورکرین به سه دسته‌ی متحرک، ثابت و بالارونده تقسیم می‌شود. شعاع عملیاتی وسیع و پوشش دادن ارتفاعی زیاد از ویژگی‌های تاورکرین متحرک است. از تاورکرین بالارونده اغلب برای بناهای در حال ساخت مورد استفاده قرار می‌گیرد.

این مدل تاورکرین با افزایش پیدا کردن ارتفاع ساختمان بالا می‌رود به همین علت از این نوع جرثقیل در صنعت‌های ساخت و ساز و برج سازی و ساخت و ساز آسمان خراش مورد استفاده قرار می‌گیرد.

انواع دیگر این مدل جرثقیل عبارتند از خزنده، زیردریایی، شناور، ترکیبی، زمین ناهموار، عرشه‌ای، سیلندری، تلسکوپی، محموله‌ای، جرثقیل راه‌آهنی، هوایی و یا آسمانی، چکشی، لنگری، برجی و سقفی اشاره کرد. جرثقیل‌های هوایی اغلب هلیکوپترهایی می‌باشند که برای بارگیر‌های بزرگ طراحی شده و مورد استفاده قرار می‌گیرند.

خرید و فروش و اجاره تاورکرین آسانسور کارگاهی

تاورکرین‌های ثابت

این نوع جرثقیل ویژگی خاصی ندارد و برای کاربردهای معمولی استفاده می‌شود.

تاورکرین‌های متحرک

مهم ترین ویژگی تاورکرین متحرک، شعاع عملیاتی آن می‌باشد یعنی در محورهای Y و X   که زمین می‌باشد می‌تواند حرکت کند و در بخش‌های متفاوت یک پروژه و عملیات کار کند. تاورکرین متحرک خود به سه دسته تقسیم بندی می‌شود:

  1. ریلی: روی یک ریل حرکت می‌کند و تا هنگامی می‌تواند حرکت کند که برای آن ریلی ایجاد نشده باشد.
  2. جاده‌ای: ابعاد کوچک‌تری دارد و شبیه جرثقیل می‌باشد تا یک دور ولی دارای مزیت‌هایی مانندحمل و نقل و جابجایی گسترده و نصب و راه اندازی سریع هستند و قدرت حمل بار کمتری را دارند.
  3. شناور:  برای ساخت و ساز معادن نفتی یا بیرون آوردن کشتی‌های غرق شده استفاده می‌شود.

تاورکرین بالارونده:

این مدل جرثقیل برای ساخت بناهایی مانند ساختمان‌ها بکار می‌رود. این جرثقیل با افزایش پیدا کردن ارتفاع ساختمان‌ها بالا می‌رود و نقطه‌ی قوت‌ آن پوشش دادن گسترده محور Z می‌باشد. به همین دلیل از این نوع جرثقیل در صنعت‌های برج سازی و ساخت‌های آسمان خراش و پل سازی استفاده می‌شود.

تناژ تاورکرین

تناژ تاورکرین دارای مدل‌های متفاوتی می‌باشد و هرکدام در شرایط مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. هریک از قسمت‌های تاورکرین بر ظرفیت بالابری این جرثقیل اثر می‌گذارد. برای محاسبه کردن تناژ باید مولفه‌های مختلف را مانند زاویه بلند کردن، ظرفیت بالابر تاورکرین را مورد بررسی قرار داد.

تاورکرین‌های فرانسه در دو مدل تاورکرین خود مونتاژ و تاورکرین مونتاژ شونده تقسیم می‌شوند. جرثقیل‌های مونتاژ شونده به سه دسته‌ی تاورکرین بازویی، تاور کرین سرچکشی، تاور کرین تاپلس یا بالا مسطح تقسیم بندی می‌شوند.

ظرفیت بالابری تاورکرین و مشخصات آن

  • حداکثر برد تاورکرین 230 فوت و یا 70متر
  • حداکثر قدرت بالابری تاور کرین 8/19 تن و یا 18 تن متریک
  • وزنه‌های تعادل تاورکرین 20 تن و یا3/16 تن متریک

طول عمر تاورکرین‌ها

یک تاورکرین می‌تواند تا چند دهه کار کند. علت کارایی طولانی آن این است که اغلب دستگاه‌ها مکانیکی هستند و قطعه‌های برقی آن‌ها را می‌توان بروزرسانی کرد.

 قطعات تاورکرین

جرثقیل تاور کرین از قطعه‌های الکترونیکی و فیزیکی بسیاری تشکیل شده‌است.

مهم ترین قطعات آن عبارتند از:

  1. بازو و یا فلش تاور کرین.
  2. واحد گردان و یا کله قندی
  3. سکشن‌های ارتفاعی
  4. پایه تثبیت

فلش یا بازوی تاور کرین

اسم دیگر آن JIB می‌باشد و وظیفه‌ی آن جابجایی بار است و با استفاده از آن می‌توانیم بار را از روی زمین برداریم و در ارتفاع و محل مورد نظرمشخص قرار دهیم.

واحد گردان یا کله قندی

این بخش وظیفه‌ی نگه داشتن بازو و همچنین کانتر بازو را دارد.

سکشن ارتفاعی

این قطعه برای ارتفاع دادن جرثقیل استفاده می‌شود و با واسطه قرار دادن بین قطعه‌های ارتفاعی فضا را برای یک قطعه ارتفاعی دیگر باز می‌کند.

تیم آرت کرین ارائه دهنده خدمات تاور کرین و آسانسورهای کارگاهی و تهیه و توزیع لوازم جانبی تاورکرین و بالابرهای کارگاهی.

جهت مشاوره و استعلام قیمت با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید.

شماره موبایل: 09124648831

شماره ثابت: 02156490849

WhatsApp  واتساپ

مشاهده سایر مطالب….
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 9 میانگین: 5]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.